Dutch Cup Tasters Championship

Cuptasting

Bij deze spannende competitie worden drie kopjes koffie neergezet in een triangle, twee ervan zijn identiek en één is verschillend. Het doel van deze competitie is het “foute” kopje er uit te halen.

Degene met de meeste “foute” kopjes is winnaar. Als er meerdere deelnemers zijn met hetzelfde resultaat is de tijd de doorslaggevende factor.

De wedstrijd verloopt over 8 minuten.

Dutch Cup Tasters Championships

Cuptasting is een boeiende wedstrijd om te bekijken omdat de scores direct na de performance bekend zijn. De tijdsfactor maakt de wedstrijd spannend; de deelnemer moet niet alleen de afwijkende koffie aanwijzen, maar hij moet dat ook zo snel mogelijk doen.

Bovendien ziet het publiek wat de deelnemer doet: onder de koffiekopjes staat een stip die aangeeft welke koffie afwijkt van de andere twee.

De wedstrijd

Cuptasting is een methode om koffie te beoordelen en te herkennen. In de eerste ronde proeven de deelnemers acht sets van drie kopjes koffie, triangles genaamd. Elke triangle bestaat uit twee kopjes met identieke koffie en een kopje met afwijkende koffie.

De kunst is om binnen acht minuten de afwijkende kopjes koffie aan te wijzen. Per ronde kunnen de deelnemers maximaal acht punten behalen. De eindscores bestaan uit een combinatie van de meeste punten en de snelste tijd.

De deelnemers met de hoogste eindscores gaan door naar de halve finale waar de verschillen tussen de koffiesoorten steeds kleiner worden. In de finale zijn de koffiesoorten nauwelijks nog van elkaar te onderscheiden.

De jury vertelt

Reglement

Klik hier voor het actuele reglement voor de Cuptasting wedstrijden. Heb je vragen over het reglement? Neem dan contact met ons op.

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone