Wedstrijden

Barista

Barista

De deelnemers moeten vier identieke espresso’s, vier identieke milk based drinks en vier identieke signaturen drinks maken, zonder alcohol. Dit alles binnen een tijdsbestek 15 minuten. De deelnemers meten hun vakkennis aan elkaar, moeten hun vaardigheden bewijzen bij het gebruiken van de espressomachine, de molen, de keuze van hun koffie, hygiëne, werkorganisatie en de presentatie die ze opvoeren. Dit alles wordt beoordeeld door een vakkundige en gecertificeerde jury.
Cezve/Ibrik

Cezve/Ibrik

Bij deze competitie moet in een tijdsbestek van 12 minuten twee identieke traditionele koffie met Ibrik gemaakt serveren, twee koffie”s met suiker en specerijen en twee identieke eigen creaties. De deelnemer mag een assistent(e) meenemen op het podium. De assistent(e) doet enkel de decoratie en het serveren van de koffiedranken. Hij/zij helpt de deelnemer. De jury beoordeelt onmiddellijk en openlijk.
Coffee In Good Spirits

Coffee In Good Spirits

Bij deze competitie gaat het juist om koffie en “spirits”… alcohol dus. Bij deze wedstrijd moet de kandidaat twee identieke Irish koffie’s maken. Daarnaast moeten ze twee identieke eigen creaties maken met koffie en alcohol, warm of koud. De volledige presentatie gebeurt in een tijdsbestek van 8 minuten, ook hier moet de barista/bartender al zijn/haar vaardigheden beheersen.
Dutch Cup Tasters Championship

Dutch Cup Tasters Championship

Bij deze spannende competitie worden drie kopjes koffie neergezet in een triangle, twee ervan zijn identiek en één is verschillend. Het doel van deze competitie is het “foute” kopje er uit te halen. Degene met de meeste “foute” kopjes is winnaar. Als er meerdere deelnemers zijn met hetzelfde resultaat is de tijd de doorslaggevende factor. De wedstrijd verloopt over 8 minuten.
Latte Art

Latte Art

Bij het Latte Art Kampioenschap moeten de deelnemers hun vaardigheden beheersen. De deelnemer moet in een tijdsbestek van acht minuten, twee maal twee identieke lattes maken, en twee identieke espresso machiatto’s.

Inschrijven SCAE Competities

Wil je je inschrijven voor een SCAE wedstrijd? Klik dan op deze link: http://www.eventbrite.nl/o/scae-nederland-11116425057 Hier kun je je ticket kopen die je nodig hebt voor deelname aan de officiële SCAE competities. Deelname is € 15,00 (SCAE leden).  Om m...

Jurylid worden?

Tijdens alle Nederlandse SCAE-wedstrijden werken we met gecertificeerde juryleden. Ieder jurylid heeft de SCAE-judging cursus gevolgd en is voor het bijbehorende examen geslaagd. Wil jij ook gecertificeerd jurylid worden? Stuur ons dan een e-mail   ...

Reglementen

De nieuwste - Engelstalige - reglementen voor wedstrijden zijn te vinden op de website: Barista Latte Art   Brewerscup Cuptasters
Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone