Training & Educatie

Coffee Diploma System

Verbeter je koffie skills en kennis, of krijg zelfs certificaten voor wat je al weet door middel van het Coffee Diploma System.

Educatie, training, opbouwen van skills en certificering zijn kerndoelstellingen van de SCAE en het SCAE Coffee Diploma System dat door middel van een modulair educatiesysteem de koffiekennis samenbrengt.

Het Coffee Diploma System bestaat uit een zestal modules die alle spectra van de koffiewereld beslaan. Deze zes modules zijn allen opgedeeld in drie niveaus: Foundation, Intermediate en Professional.

De modules zijn:

baristaBarista Skills:

Voor zowel de beginnelingen als professionals, alles wat je moet weten en kunnen om een goede barista te worden leer je hier.

 

green_coffeeGreen Coffee:

Wil je zelf koffiebonen gaan inkopen? Wil je leren hoe je kwaliteit herkent en hoe de stamboom van koffie er uit ziet? Dit en nog veel meer leer je bij Green Coffee.

 

sensorySensory:

In deze module leer je alles op het gebied van proeven en ruiken. Leer het benoemen van wat je proeft, hoe je proeft en nog veel meer. Onmisbaar als je met koffie werkt.

 

roastingRoasting:

Wat gebeurt er allemaal als je groene koffie gaat branden? Waar moet je op letten en hoe krijg je constante kwaliteit? Wil je zelf koffie gaan branden? Dan is deze module zeker de moeite waard om te volgen.
    

brewingBrewing:

Extractie, maalgraad, temperatuur, water en meer. Hoe combineer je alle losse componenten tot het perfecte kopje koffie. Wil je leren hoe je meer controle hebt over het zetproces en de uiteindelijke smaak? Dan is brewing echt iets voor jou.
        

intro_to_coffeeIntroduction to Coffee:

Ben je helemaal nieuw in de koffiewereld en wil je eerst de basisbeginselen leren? Schrijf je dan in voor deze module waar je van alle modules een korte inleiding krijgt.

 

Het Coffee Diploma System bestaat uit het behalen van 100 punten. Door trainingen uit verschillende modules te volgen bouw je punten op.  Voor elk niveau behaal je een bepaalde hoeveelheid punten:

Foundation:        5 punten

Intermediate:   10 punten

Professional:    25 punten

Om aan een Foundation training mee te doen heb je geen voorkennis of ervaring nodig. Bij intermediate heb je al wel wat ervaring en kennis nodig. Een trainer zal dan ook naar je ervaring vragen om te checken welk niveau je hebt. Wil je de professional training volgen dan moet je eerst Intermediate hebben gedaan en positief hebben afgesloten.

Alle niveaus worden afgesloten met een toets dit kan zowel theorie als praktijk of een combinatie van beide zijn. Je krijgt voor elk niveau een apart certificaat.

De trainingen worden niet door de SCAE zelf gegeven maar door ons speciaal daarvoor getrainde ‘Authorized trainers’. Zij zijn koffieprofessionals die door het land verspreid zitten. De meeste authorized trainers geven les in enkele modules. Hier zie je wie deze trainers zijn, contactgegevens en welke module zij jou kunnen aanbieden. Wil je graag een training volgen? Meer informatie over inhoud en prijs? Neem dan contact op met een van onze trainers, zij kunnen je verder helpen.

Voor meer informatie stuur een mail naar educatie@scaenederland.nl

 

 SCAE Coffee Diploma System

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone