Illy

illy

illycaffè werd in 1933 opgericht in Triëst door Francesco Illy. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door de derde generatie van deze familie: Andrea is president en gedelegeerd bestuurder, Riccardo is vicepresident en Anna Rossi Illy, echtgenote van Ernesto (zoon van de oprichter en overleden in 2008) is erevoorzitter. Anna Illy jr. zet het werk voort waarmee haar vader in 1933 begon. Zij is verantwoordelijk voor de relatie met de koffietelers.

illy is op vijf continenten bekend en geliefd vanwege de hoge kwaliteit en de fluweelzachte smaak van haar koffie: een perfecte melange die bestaat uit negen soorten pure Arabica koffiebonen waarvan iedere dag weer miljoenen mensen genieten. Thuis, op het werk, in hotels, restaurants en cafés.

Rondom het genieten van een perfect kopje koffie heeft illy een wereld gebouwd van intelligentie, ervaring, smaak, wetenschap en kunst. Tegenwoordig bevat het illy aanbod ook koffiemachines, artistieke koffiekopjes en accessoires. En dan is er nog espressamente illy, de franchiseketen voor authentieke Italiaanse koffie en het internationale netwerk van uitstekende barista’s die de titel van ‘smaakkunstenaar’ verdienen.

illy heeft de Università del caffè opgericht, om in Italië en in de rest van de wereld de cultuur van kwaliteitskoffie te bevorderen en te verspreiden. Ook werkt het bedrijf samen met de kunstwereld en ontwikkelt het innovatieve producten: de Iperespresso, beschermd door vijf octrooien, de illy issimo, een ready to drinkkoffie die wereldwijd wordt verspreid dankzij een joint venture van vijftig procent tussen illycaffè en The Coca Cola Company en de capsulemachines voor kantoor die worden geproduceerd door Mitaca, het bedrijf dat is voortgekomen uit een joint venture waarin illycaffè voor vijftig procent deelneemt.

En dat is nog niet alles: de passie van illy voor excellentie betreft ook de koffietelers in Zuid- en Midden-Amerika, India en Afrika. illy verbetert hun leven door speciale aandacht te geven aan mens en milieu. Hiervoor kreeg illy als eerste bedrijf ter wereld het certificaat "Responsible Supply Chain Process" van Det Norske Veritas (DNV). Dit certificaat getuigt van duurzaamheid in de hele keten, van koffieteler tot consument.

illy in cijfers

 • aanwezig in 140 landen
 • wordt in meer dan 50.000 gelegenheden geserveerd
 • meer dan 700 werknemers
 • in 2010 een omzet van 305 miljoen
 • 56 procent van de omzet komt voort uit de exportlanden
 • meer dan 200 espressamente illy wereldwijd
 • 1400 smaakkunstenaars of barista’s wereldwijd
 • vier certificaten voor kwaliteit en een DNV certificaat voor duurzaamheid.
 • vier gespecialiseerde laboratoria
 • vier revolutionaire innovaties die het resultaat zijn van eigen illy onderzoek
 • meer dan twintig vestigingen van de Università del café

voor meer info, bezoek hier de website van Illy.

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone