Zjevaun Lemar Janga is beste barista van Nederland

Breda, 12 november 2012 – Zjevaun Lemar Janga wint de finale van het Dutch Barista Championship 2012 en mag zich de beste barista van Nederland noemen. Zjevaun is de barista van restaurant Ivy in Rotterdam.

Het kampioenschap is uitgegroeid tot een jaarlijks evenement voor horeca- en koffieprofessionals. De zes beste barista’s van Nederland inspireerden het publiek en de jury met hun koffievakmanschap tijdens de finale. Zjevaun Lemar Janga wordt uitgevaardigd naar het wereldkampioenschap in Australië in 2013.

Organisator SCAE Nederland kijkt tevreden terug op een spannend kampioenschap, waar de zes finalisten sinds de voorrondes in september voor trainden. Iedere barista maakte voor de jury vier espresso’s, vier cappuccino’s en vier signature drinks tijdens een presentatie van maximaal een kwartier.

Zjevaun overtuigde de jury door zijn combinatie van gastheerschap, baristatechniek en smaakcombinatie. Hij bewijst dat goede koffie thuis hoort in een horecabedrijf waar voor kwaliteit wordt gekozen.

De tweede plaats is voor Mark Jordaan, de derde plaats is voor Tjeerd Schravendeel. De Louis Claus Award, de prijs voor het beste talent, ging dit jaar naar Mark Jordaan en werd uitgereikt door de ouders en kinderen van Louis Claus.

 

Zjevaun Lemar janga

Foto: Johannes van Camp, Studio Zie Zo

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*