#WBC2013: Team Holland aangekomen in Melbourne

Dutch Barista Champion Zjevaun Janga vertegenwoordigt Nederland tijdens het World Barista Championship 2013(#WBC2013) in Melbourne. Op 23 mei mag hij de jury overtuigen dat hij een plaats in de halve finale verdient. Zjevaun wordt bijgestaan door zijn team: Wendelien Verver (Single Estate Coffee), Francois Geurds (chef-kok restaurant Ivy) en teamleden Jurjen Benschop en Lorenzo van Doorn.

 

 

Coach Wendelien stuurt ons een eerste bericht vanuit Melbourne. Zij en Zjevaun zijn overspoeld door de lokale specialty coffee scene:

Eerste bericht vanuit Melbourne! Na een hele, hele lange reis zijn we goed aangekomen in Melbourne.

Na een aantal uurtjes slaap gelijk maar aangepast aan het Ozzie ritme, natuurlijk geholpen door flinke hoeveelheden koffie. Inmiddels snappen we waarom Melbourne de Coffee Capital van Australië is, de hele stad lijkt te buzzen van hipsters, barista’s en specialty coffee bars.

poster wbc 2013 

Vlakbij ons hotel zit Brother Baba Budan, een zaak van zo’n 20m2 waar voortdurend 4 barista’s aan het knallen zijn. Zowel de filter Kenya als de espresso (van de dag: Brazilie natural) worden met enorm veel aandacht en passie gemaakt. Elk shot op de 3 groeps Synesso wordt gewogen!

Vandaag hebben we, na koffie bij Sensory Lab op Little Collins Street, onze eigen wedstrijdkoffie voor het eerst kunnen proeven. We konden terecht bij de Australian Barista Academy, waar we heel vriendelijk werden ontvangen door Ben Bicknell van Five Senses Coffee. Deze Academy is een stukje baristahemel, met 2 enorme barren uitgerust met 4 Synesso’s met elk 2 Mazzer grinders, 2 Uberboilers en verder alle tools die een barista zich maar wensen kan.

Midden in de ruimte is een kas waar een tiental Arabica planten van verschillende leeftijden groeien. Helaas draagt er nog geen plant bessen.

koffieplanten in de kas

Onze koffie lijkt de vlucht goed te hebben overleefd tot nu toe, morgen gaan we verder met testen. Daarnaast hebben we ook cappuccino’s gemaakt met wel 4 verschillende soorten Australische melk. Daar is nog geen definitieve winnaar uit gekomen, maar morgen is een nieuwe dag!

eerste test koffie Zjevaun

We hebben al een flink aantal enorm bevlogen barista’s mogen ontmoeten, en de ontvangst is warm en hartelijk. Snel meer!

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*