Uw nieuwe SCAE Nationale Coördinator voor Nederland

Jan SchuitemakerHet kan soms raar lopen in het leven. Heb ik nog niet zo lang geleden een blog artikel geschreven over mijn aanstelling als nieuwe Nationale Coördinator voor de SCAE, ben ik nu alweer met een nieuw artikel bezig om mezelf aan jullie voor te stellen.

Misschien overbodig, want vele van jullie zullen mij wel kennen. Maar voor iedereen die niet weet wie ik ben hieronder een uitleg over wie ik ben en wat ik doe.

Naam: Jan Schuitemaker
Geboorte datum: 06-08-1967
Burgerlijke staat: Gehuwd met Tosca
Werk: Koffiebrander onder de naam CoffeeXperts samen met Tosca

begonnen in de koffie business in 2002 als zelfstandige koffie- en theespeciaalzaak onder de naam de Mélangerie. Sinds 2005 koffiebrander onder de naam CoffeeXperts. Eerst in de winkel en in 2009 op de huidige locatie in Enkhuizen. Eind 2010 de winkel overgedaan aan een nieuwe eigenaar en doorgegaan als CoffeeXperts.

In de 10 jaar dat we werkzaam zijn in de koffie business hebben we alle wedstrijden bezocht, vrijwilliger geweest en ook een aantal keren koffie gebrand voor de Nederlandse Cuptasting kampioenschappen en in 2011 voor het wereldkampioenschap wat toen in Maastricht werd gehouden.

Tosca is gecertificeerd barista (level 1 &2), Goldcup/Brewmaster (level 1) en jurylid. Ik daarentegen heb examen angst ;-) en daarom geen enkel koffie diploma. Wel heb ik o.a. voor de SCAE workshops gegeven over koffiebranden, ben ik in 2009 winnaar geworden van de eerste SCAE Roasting Competition, de voorloper van de in Wenen te houden wereldkampioenschappen koffiebranden.

Beide hebben we ervaring met het Cup of Excellence programma en zijn dan ook in verschillende programma’s actief geweest. Veel ervaring in de 10 jaar dat we actief zijn in de wondere wereld van de koffie.

Ik hoop dat ik al deze ervaring kan gebruiken in mijn functie als Nationale Coördinator voor de SCAE. Wat niet wil zeggen dat deze ervaring mijn bestuurlijke kwaliteiten ten goede komt. Maar graag ga ik de uitdaging aan om ook dit goed uit te voeren. Uiteraard kan ik altijd nog bij Annemarie aankloppen voor hulp en natuurlijk heb ik Tosca als steun en toeverlaat die altijd mijn klankbord is en advies kan geven over hoe bepaalde zaken aan te pakken. Tenslotte ben ik een West-Fries (regio waar ik woon en ben opgegroeid), met een Friese moeder dus soms kan ik raar uit de hoek komen.

Voor alle SCAE gerelateerde zaken kunnen jullie altijd contact met mij opnemen.

Jan Schuitemaker
CoffeeXperts Tastes of the World
de Star 4 K
1601 MH Enkhuizen
Telefoon: 0228 526 835
iPhone: 06 25 508 508
fax: 0228 527 962
Skype: coffeexperts
e-mail: coffeexperts@me.com
website: www.coffeexperts.eu

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*