UTZ Certified. Better farming. Better future.

Koop je UTZ Certified koffie, cacao of thee, dan draag je bij aan een betere toekomst. Want UTZ Certified staat voor duurzame landbouw met betere vooruitzichten voor boeren, hun families en onze planeet. Dankzij het UTZ-programma leren boeren betere landbouwmethodes, creëren zij betere werkomstandigheden en kunnen zij beter zorgen voor hun kinderen en de natuur. Op die manier levert UTZ op grote schaal een positieve bijdrage: boeren krijgen betere oogsten, een beter inkomen en betere vooruitzichten. Bovendien zorgen we zo voor een beter milieu en kunnen we de natuurlijke grondstoffen van de aarde zekerstellen. Nu en in de toekomst. En dat smaakt een stuk beter.

Wereldwijd verschil maken
UTZ Certified wil dat duurzame landbouw de normaalste zaak van de wereld wordt. En we zijn goed op weg: een steeds groter deel van alle koffie, cacao en thee in de wereld wordt verantwoord verbouwd. Zo is al bijna de helft van alle koffie in Nederland UTZ gecertificeerd.
Wij werken samen met bedrijven zoals Mars, Nestlé, Albert Heijn, IKEA, Friesland Campina, De Ruyter en Douwe Egberts. Doordat zij wereldwijd steeds meer UTZ gecertificeerde producten verkopen, kunnen wij samen steeds meer boeren, arbeiders en hun families ondersteunen bij het waarmaken van hun ambities.

Strenge eisen, zorgvuldige controle
Koffie-, chocolade- en theeproducten mogen niet zomaar het UTZ keurmerk dragen. Wij stellen strenge eisen aan boerenbedrijven die zorgvuldig gecontroleerd worden door onafhankelijke partijen. Zo wordt er onder andere gelet op goede landbouwmethodes en management, gezonde en veilige werkomstandigheden, geen kinderarbeid en bescherming van de natuur. Daarnaast volgen we de koffie, cacao en thee van de boer tot aan de winkelvloer. Op die manier weet je dat jouwvertrouwde product op een duurzame manier verbouwd, verkregen en verwerkt is.

Voor meer informatie over UTZ Certified bezoek dan de website www.utzcertified.org.

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*