Uitslag Nederlands kampioenschap Cuptasting 2012

Cuptasting, loterij of vakkennis ? Als je het mij vraagt vakkennis. Op het eerste gezicht de eenvoudigste competitie uit de reeks Nederlandse kampioenschappen gehouden tijdens het evenement Beleef Koffie, Beleef Thee in de Jaarbeurs in Utrecht. Niets is minder waar.

Acht sets met drie kopjes koffie. Twee zijn identiek en één is anders. Binnen een tijdsbestel van 8 minuten moet je dus 24 kopjes koffie proeven en bepalen welk kopje per set van 3 anders is. Dit is niet alleen op het podium een hele klus, maar wat dacht u er van wat er allemaal bij komt kijken achter de schermen.

Dit jaar was het koffie branderij Fascino uit Weert die deze klus op zich heeft genomen. Alle koffie soorten branden op dezelfde dag, zelfde kleur en liefst zelfde brandprofiel. Daarna de triangles samenstellen en vervolgens achter de schermen zorg dragen dat alle koffie ingeschonken wordt en in de juiste volgorde op het podium komt te staan. Zonder hun hulp, en de hulp van apparatuur leverancier Technivorm Moccamaster was dit nooit gelukt.

Na 7 zinderende voorrondes waar in totaal 28 deelnemers streden om één van de acht halve finale plaatsen bleven uiteindelijk de volgende deelnemers over om uit te maken wie er in de finale kwam te staan.

Lex Wenneker
Sander Reuderink
Nathan Streunding
Esther Maasdam
Vera Badovini
Jasper Uhlenbosch
Nathan van den Brandt
Jonathan Scheeper

Uiteindelijk bleven er 4 finalisten over

1e plaats: Lex Wenneker in de finale 8 goed in 5.18.53

2e plaats: Sander Reuderink in de finale 8 goed in 7.04.69

3e plaats: Vera Badovini in de finale 7 goed in 5.53.06

4e plaats: Jonathan Scheeper n de finale 6 goed in 6.01.38

Ondanks dat de finale door wat technische problemen achter de schermen vertraging opliep kunnen we spreken van een geslaagde middag. Iedereen bedankt voor de deelname en de inzet. Met in het bijzonder de leveranciers van de gesponsorde koffie Greencof, Peeze, Masters Tea & Coffee, Dutch Barista Coffee, Golden Coffee Box, Daarnhouwer, Single Estate Coffee, Alessie & Co en A. van Weely B.V.

Hieronder treft u een video impressie aan, gemaakt door Maarten van der Jagt van Specialty Coffee

 

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*