Tweevoudig Latte Art kampioen neemt het op tegen vijf andere topbarista’s

Baarn, 29 maart 2013 – Barista’s in Nederland schenken prachtige figuren in cappuccino’s en lattes. Jaarlijks strijden deze vakmensen om de titel Nederlands Kampioen Latte Art. Tweevoudig kampioen Esther Maasdam verdedigt haar titel op 28 mei aanstaande en neemt het op tegen vijf andere topbarista’s.

 Titel verdedigen

 Ze kan het kampioenschap nog niet loslaten; nog één keer wil Esther gaan voor het hoogst haalbare: World Latte Art Champion worden. Esther Maasdam beet zich al vast in het wereldkampioenschap in 2011 (Maastricht) en 2012 (Seoul) en maakte grote sprongen in haar schenktechniek en presentatie. Niet voor niets kreeg zij de bijnaam ‘Dutch Queen of Latte Art’.

Haar goede prestaties tijdens deze kampioenschappen hebben haar geholpen met de ontwikkeling van haar koffiecarrière. Ze woont en werkt in Londen, de meest volwassen moderne koffiestad in Europa. Voor het NK Latte Art komt ze naar Nederland, want ze heeft haar zinnen gezet op een derde titel en deelname aan het WK in Nice.

 Esther Maasdam Dutch Queen of Latte Art

Geen gelopen race

De deelname van een tweevoudige kampioen maakt de finale van het NK Latte Art nog geen gelopen race. De overige vijf finalisten lieten in de voorrondes zien dat ook zij over de juiste motivatie en een vaste hand beschikken. Nog twee maanden zullen zij trainen om hun optreden en figuren te perfectioneren.

 De zes finalisten van het NK Latte Art 2013 zijn (in willekeurige volgorde):

Cerianne Bury (CoffeeCompany)

Dieudy van Bergen (Dieudy Barista)

Esther Maasdam (Ristretto, Londen UK)

Ilithyia Merien (Hometown Coffee, Den Haag)

Jeroen Vos (Illy Caffe)

Rob Kerkhof (The Village Coffee and Music)

 

Finale tijdens Beleef Smaak

 De finale is één van de finales van SCAE Nederland tijdens Beleef Smaak 2013 in Houten. Deze beurs trekt horecaprofessionals die op zoek zijn naar kwaliteit en beleving en biedt een podium voor vakmanschap.

 Op 28 mei zullen we tijdens de finale meemaken hoe de finalisten hun concurrenten en het publiek verrassen. Dan zal de vraag beantwoord worden of dit jaar de ‘Dutch Queen of Latte Art’ overtroffen kan worden.

Esther Maasdam Queen of Latte Art

Tot de finale op 28 mei tijdens Beleef Smaak!

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*