Tweede Barista voorronde van 2012 informatie

Aanstaande maandag 17 september 2012 is de tweede voorronde van het Nederlands Kampioenschap Barista 2012. Deze zal worden gehouden bij FrieslandCampina in Amersfoort. Wilt u hier als bezoeker bij aanwezig zijn, lees dan dit artikel verder om er achter te komen hoe.

De afgelopen jaren heeft Nederland in de TOP van de Internationale Barista wereld meegedaan. Afgelopen jaar behaalde Coen van Sprang de 9e plaats bij het Wereldkampioenschap in Wenen en in 2010 was het Yakup Ayidin die in Colombia ook een 9e plaats wist te veroveren. Ook dit jaar zijn de verwachtingen hoog gespannen. De kwantiteit is dan misschien niet zo hoog als we de afgelopen jaren gewend waren, maar in kwaliteit is er nog ruimschoots voldoende potentie om ook aankomend jaar in Australië hoge ogen te gooien. Na de eerste vooronde is de verwachting hoog gespannen voor deze tweede voorronde.

Het schema voor de eertse vier deelnemers ziet er als volgt uit.

schema 17 september

 

Zoals u kunt zien zullen de voorbereidingen achter de schermen om 09:00 beginnen en zal de eerste deelnemer om 10:00 naar de wedstrijdopstelling komen om daar te beginnen met zijn voorbereidingen. Wilt u deze negen kanjers LIVE komen bekijken en aanmoedigen, zorg dan dat u uiterlijk om 10:00 aanwezig bent.
 
Waar:
FrieslandCampina Benelux

Stationsplein 4

Amersfoort

telefoon 033 7132770
 
Bezoekend publiek kan parkeren bij:
FrieslandCampina gereserveerde Q-Park 2 aan de Barchman Wuytierslaan. Let op ……de inrijkaart wel bewaren en gratis uitrijkaart is te ontvangen bij de receptiebalie van FrieslandCampina. Deze kaart is in combinatie te gebruiken met de inrijkaart!
Voor meer informatie over deze parkeergarage klik hier. Om een bestand met parkeer instructies te lezen klikt u hier.
 
Nog verstandiger is met het openbaar vervoer te reizen, het FrieslandCampina hoofdkantoor is gelegen tegenover het CS Amersfoort.
 
Naast deelnemers zijn er natuurlijk ook sponsoren die het mogelijk maken om een competitie als het Nederlands Kampioenschap Barista te organiseren. Zonder hen geen kampioenschap. Maar ook de jury en vrijwilligers zijn een onmisbare schakel in dit geheel.
 
Voor deze voorronde bestaat de jury uit o.a. de volgende personen;
 
Björn Aarts

Kees Kraakman

Liesbeth Sleijster

Moniek Smit

Patrick Groenewold

Tosca Schuitemaker

Claudie Donderwinkel
 
Daarnaast zijn er een aantal schaduw jury leden, in vaktermen observers, die wij laten meelopen om zo alvast ervaring op te doen. in 2013 zullen er jury opleiding worden gehouden zodat deze observers kunnen doorstromen als volwaardig jurylid.
 
 
Sponsoren die naast hun SCAE Nederland sponsoring nog extra inzet tonen voor deze competitie zijn;
 
FrieslandCampina (locatie sponsor en melk sponsor)
Espresso Service West en Alleborgh (machine sponsor)
Brita Professional (water afregelen op SCAE specificatie)
 
Mocht ik nog iemand zijn vergeten, dan hierbij alvast mijn excuus. 
 
Ik wens iedereen alvast een goede 2e voorronde toe en met name wens ik de deelnemers succes toe. Om hen gaat het tenslotte allemaal.
Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*