#WBC2013: Team Holland klaar voor vertrek

Dutch Barista Champion Zjevaun Janga vertegenwoordigt Nederland tijdens het World Barista Championship 2013 (#WBC2013) in Melbourne. Op 23 mei mag hij de jury overtuigen dat hij een plaats in de halve finale verdient. Zjevaun wordt bijgestaan door zijn team: Wendelien Verver (Single Estate Coffee), Francois Geurds (chef-kok restaurant Ivy) en teamleden Jurjen Benschop en Lorenzo van Doorn.

Coach Wendelien stuurt ons een eerste bericht:

Het is bijna zover! Morgen vertrekt het eerste deel van ‘Team Holland’naar koffie Mekka Melbourne voor het WBC. Zjevaun Janga en Wendelien Verver reizen  de 15e af, gevolgd op 19 mei door Francois Geurds, chefkok van restaurant Ivy, en teamleden Jurjen Benschop en Lorenzo van Doorn.

DSC9284_121112_ned.-kampioenschap-barista-2012

Wendelien, Zjevaun en Francois direct na de bekendmaking dat Zjevaun Dutch Barista Champion is geworden

 

De koffie is gebrand en gaat mee op reis. Ter plaatse is de vloeibare stikstof voor Zjevaun z’n signature besteld. We hebben een fantastische Barista Buddy toegewezen gekregen, David Seng van The Espressoschool. Deze barista heeft al de nodige wedstrijdervaring op zijn naam staan, en zal ons in Melbourne met raad en daad bijstaan, onder andere met het vinden van de juiste melk en ingrediënten van de ingewikkelde signature.

David Seng, lokale Barista Buddy

David Seng, lokale Barista Buddy

 

Australie is een flinke logistieke uitdaging gebleken, zeker vanwege de strenge invoereisen. Behalve gebrande koffie, mag er niets maar dan ook niets worden ingevoerd aan etens- of drinkwaren.

Op woensdag 22 mei staat de WBC Competitor Orientation Meeting gepland, en de Barista Meet & Greet. Dit laatste zal worden gehost door de mensen van Proud Mary Coffee.

Op donderdag 23 mei om 1:20 pm lokale tijd is het voor Zjevaun tijd om te gaan pieken, als 17e deelnemer in een lijst van maar liefst 53 deelnemers uit de hele wereld. Spannend!!

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*