Stefan Coster is beste barista van Doppio Espresso

Zondag 14 oktober maakten 16 barista’s van verschillende Doppio Espresso vestigingen uit, wie de beste barista van het groeiende keten is. 

vlnr: Aykut (4), Thijs (3), Stefan (1) en Trisha (2).

Na twee ‘throw down’ rondes, bleven er vier finalisten over. Zij presenteerden ieder 2 espresso, 2 cappuccino en 2 signature drinks aan de jury. Juryleden Liesbeth Sleijster (smaak), Peter van Eijl (visueel) en Moniek Smit (techniek) beoordeelden de baristaskills en de dranken van de deelnemers. Bij de beoordeling werden officiële WBC scoresheets als uitgangspunt genomen.

Gedurende de dag maakten de barista’s van de gelegenheid gebruik om tips en tricks uit te wisselen. Iedere deelnemer kon rekenen op steun van het publiek waardoor de zenuwen geen hoofdrol kregen en de sfeer ontspannen was. Master of ceremony Joost Leopold zorgde voor een strakke planning, aangevuld met anekdotes en koffieweetjes.

De jury was lovend over het niveau en de inzet van alle deelnemers en koos unaniem voor de winnaar. Stefan Coster van Doppio Espresso Den Haag is de eerste Doppio Espresso kampioen. 

 We hopen dat deze ervaring voor alle deelnemers naar meer smaakt. We verwelkomen ze graag tijdens de finale van het Dutch Barista Championship op 12 november. (Dit jaar als bezoeker, volgend jaar als….??)

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*