Seoul dag 4: een top team

Het Nederlands Latte Art team is in Seoul voor het World Latte Art Championship (WLAC) van 1 tot en met 4 november 2012.

Het turbulente verhaal over de Stage Round kregen we van Esther. Het verhaal van voor, achter en na het optreden krijgen we van Jan, zoals we van hem gewend zijn: 

 
Zonder overleg te hebben heeft Esther een deel van mijn functie als berichtgever over het verloop van onze Latte Art ervaringen al aan jullie toevertrouwd.  TOP dat ze ook daar nog tijd voor heeft kunnen vinden. Over de wedstrijd heb ik als NC weinig toe te voegen. Ik volg dit uiteraard op afstand en beleef dit heel anders als de mensen die achter de schermen en op het podium bezig zijn. Wel wil ik even kwijt dat we een echt team zijn en ik heel blij ben met de 2 coaches Kim en Liesbeth. Ze voegen echt iets toe aan het geheel en maken dat Esther kan doen waar ze voor is gekomen.
 
Na afloop van de dag zijn we samen met Team Spanje en Team Roemenië gaan eten. Maar eerst even vlug naar huis (nou ja vlug) met de bus. We worden er al handiger in en weten nu eindelijk hoe we waar met de bus kunnen komen. Direct weer met de bus terug naar de Kintex omgeving. Slimpie Jan zou nog even contact opnemen met Team Spanje om te laten weten dat we 7 uur niet gingen redden en dat het half 8 zou worden. Wat doet hij in z’n haast hij stuurt een SMS dat we er om 08:30 zijn. Wij maar haasten om er op tijd te komen en Team Spanje en Roemenië in een Biergarten aan de boemel wachten tot het half negen is. Nou ja hebben we weer iets om om te lachen.
 
Elisabet laat weten dat Miguel (deelnemer van Spanje) ons komt halen bij de afgesproken plaats. Eerst dan maar even aan het bier, veel lachen en veel lol en daarna door naar een Sushi “restaurant”, waar zij al eerder waren geweest. Erg lekker voor weinig laat Elisabet ons weten. En dat klopt. met 11 personen voor onder de EUR 30 gegeten bij oma in de keuken, want zo zag het “restaurant” er uit. Zo zie je maar weer dat uiterlijk niet altijd representatief is.
 
Na het eten wil Esther graag terug naar haar appartement (heel verstandig) en samen met haar moeder gaan zij terug. Ook Team Roemenië gaat naar hun hotel, want na 12 uur gaat er geen Metro meer (had voor ons een signaal moeten zijn). Wederom naar een andere plaats voor een drankje. Erg gezellig en ook nog even de verjaardag van Miguel gevierd. Na dit gezellige samenzijn terug met de bus. De door ons gewenste bus stop, maar we mogen er niet in, de volgende bus met hetzelfde nummer mogen we ook niet in. Hmmmm raar. Opeens gaan de borden uit waar alle bussen op staan. Ja hoor 12 uur geweest en de bussen stoppen hun dienst. Nou ja dan maar met de taxi. Weten we eindelijk hoe de bussen werken, rijden ze niet.
 
Al met al een geslaagde dag vandaag. Over de prestatie van Esther kunnen we natuurlijk heel veel vertellen en door onze oranje bril natuurlijk veel positiefs vertellen, dat we de finale wel halen en bla, bla, bla. Maar we moeten wel reëel blijven. Er zijn 32 deelnemers, we hebben maar een glimp van de artbar gezien en ook de deelnemers op het podium zijn op afstand moeilijk te beoordelen. Wij zien alleen het resultaat en niet in detail de techniek.
 
De kans dat Esther de finale haalt is natuurlijk klein. Ondanks al onze inspanningen moeten we gewoon rekening houden dat vandaag het avontuur eindigde (althans het podium avontuur voor Esther). Ondanks alle aandacht die Esther krijgt. Die aandacht komt uiteraard ook deels omdat ze met haar grote brede glimlach leuk is om naar te kijken, haar woordje wel weet te vertellen in het Engels en zeker niet verlegen is om dat voor de camera te vertellen.
 
Het enige wat wij als Team Holland kunnen doen is wachten op de uitslag en vanaf daar weer plan de campagne maken.
 
Wordt vervolgd.
 
Noot van de redactie: onze NC is, zoals wij allemaal weten, erg nuchter en staat met beide benen op de grond. Wij zweven rustig door richting de uitslag ;-).
 
Update: de finalisten zijn bekend. Esther zien we helaas niet terug in de finale, ze heeft de 14e plaats behaald.
 
 

Deze reis wordt mede mogelijk gemaakt door:

Friesche Vlag

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*