Samenvatting tweede Latte Art voorronde 2012

Ook de tweede Latte Art voorronde van afgelopen maandag 16 april, gehouden bij FrieslandCampina in Amersfoort was een genot om naar te kijken. In totaal waren er 11 deelnemers aanwezig die allemaal gedurende deze dag hun kunsten kwamen vertonen.

Wat opviel dit jaar was het grote aantal debutanten en de grote delegatie van Coffee Company. Als SCAE Nederland zijn we blij verrast dat ook marktleider Douwe Egberts met twee afgevaardigden aanwezig was. Tellen we hier de 5 deelnemers van de Coffee Company bij op (onlangs overgenomen door DE) dan is Douwe Egberts niet alleen marktleider, maar tevens met 7 deelnemers hofleverancier van deze Latte Art competitie.

Voor wat betreft de tweede voorronde beet Hanae Baghoe van de Coffee Company het spits af. Een kleine donder die zo het leek in het geheel geen zenuwen leek te kennen. Als tweede trad haar “collega” Dieudy van Bergen van Douwe Eberts aan. Zij is barista trainer, wat duidelijk te zien was aan haar techniek.

Hanae Baghoe Coffee CompanyDieudy van Bergen Douwe Egberts

 

 

 

 

 

 
 

Nummer drie van de dag Floris Vreman, de enige man in de bediening bij de Blonde Pater in Nijmegen. Niet alleen op zijn werk heeft hij het zwaar tussen al die vrouwen, maar ook tijdens de wedstrijd vond Foris het zware 6 minuten. Nummer vier was Sanne Dietz. Gedwongen om mee te doen en spijt van de vragen die vooraf door de deelnemers ingevuld werden.
 
 Sanne Dietz de SjeesFloris Vreman Blonde Pater

 

 

 

 

 

 

  

Nummer vijf kwam wederom van de Blonde Pater in Nijmegen. Eva Broeder, werkte voordat ze bij de Blonde Pater kwam bij restaurant Lef. Dat was niet helemaal te zien in haar presentatie, maar om mee te doen heb je wel Lef nodig, wat ze blijkbaar in haar huidige of vorige werk heeft opgepikt. De zesde kandidaat was Vincent Quack. Hij nam de honneurs waar voor zijn vriendin die zwanger is en elk moment kan bevallen van hun eerste kindje. Vincent was tevens de persoon die deelneemster vier had gedwongen mee te doen.

Eva Broeder Blonde PaterVincent Quack de Sjees

 

 

 

 

 

 

 

Kandidaat nummer zeven, ook weer werkzaam bij de Blonde Pater in Nijmegen Jill in den Bosch. Een lief schattig meisje die na afloop blij was dat het er op zat. De zenuwen speelde deze debutante duidelijk parten. Maar nu ze eenmaal weet hoe de competitie verloopt kan ze met deze ervaring wellicht volgend jaar hoge ogen gooien. De achtste persoon die het podium besteeg kan worden gezien als een veterane. Al drie maal heeft ze mee gedaan, maar helaas nog nooit het podium gehaald. Zal het ditmaal wel gaan lukken?
 Suzanne Gerrits Mark's world of tastesLill in den Bosch Blonde Pater

 

 

 

 

 

 

 

Kandidaat nummer negen was de jongste deelnemer. Laurenze Meskers, slechts 18 jaar en werkzaam bij BonneBella Coffee Concepts. Klein van stuk, maar groots in zijn prestatie. Nummer 10 van de dag, Laura Cuijpers ook uit de stal van de Blonde Pater in Nijmegen. Vrijgezel, maar niet echt zoekende want daar heeft ze geen tijd voor als ze haar illustere voorgangsters bij de blonde Pater (lees Liesbeth Sleijster, Claudie Donderwinkel en Rose van Asten) wil evenaarden.

Laura Cuijpers Blonde PaterLaurenze Meskers BonBella Coffee Concepts

 

 

 

 

 

 

 

  

De laatste deelneemster van de dag had zich ook als laatste ingeschreven. Ze wist niet eens dat er Latte Art voorrondes waren. Een collega moest haar hier attent op maken. Gelukkig voor iedereen was Ilithyia Meriën werkzaam bij Douwe Egberts Café, Herengracht in Den Haag nog net op tijd met inschrijven. Met zichtbaar plezier maakte ze vier prachtige creaties voor de jury.

Ilithya Merien Douwe Egberts

 
De tweede voorronde was succesvol en verliep volgens een strak schema. Ik wil dan ook graag de vrijwilligers Chaim Kwakman, Guinevere Simpson, Mark Hermens, Merijn Gijsbers, Frans Taapken en Harm Dommissen bedanken. Zonder jullie hulp hadden we dit nooit zo goed en strak voor elkaar gekregen.

Daarnaast wil ik Gijs van den Berg van de firma Mocca d'Or enorm bedanken voor het ter beschikking stellen van de Nuova Simonelli apparatuur en uiteraard de firma FrieslandCampina voor de gastvrijheid en beschikbaar gestelde ruimte.

Op naar de finale die op 14 mei zal worden gehouden op Beleef Koffie, Beleef Thee.
 

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*