Samenvatting eerste voorronde Latte Art 2012

Afgelopen maandag 26 maart is de eerste Latte Art voorronde gehouden bij FrieslandCampina in Amersfoort. In totaal waren er 8 deelnemers ingeschreven die allemaal gedurende deze dag hun kunsten kwamen vertonen.

Als eerste deelnemer was Nathan Streunding aan de beurt om zijn melk kunsten aan de jury te presenteren. Nathan, werkzaam bij de Coffee Company heeft al eens eerder mee gedaan aan de Latte Art competitie. Ondanks zijn ervaring kon je zien dat door het wedstrijd element toch enige zenuwen aanwezig waren.

Nathan Streunding Andre Reis

De tweede deelnemer André Reis, werkzaam bij Lunch Café Palace in Scheveningen debuteerde bij deze Latte Art competitie. Ondanks zijn goede voorbereiding was ook André erg zenuwachtig voor en tijdens zijn wedstrijd. Ondanks deze zenuwen heeft hij een knappe prestatie neergezet, ik hoop dat we hem volgend jaar weer terug zien in de Latte Art of overige competities.

De derde deelnemster Kim Staalman heeft al eens eerder mee gedaan. Zij is werkzaam als barista/trainer bij de Coffee Company en het leek wel of er bij Kim geen zenuwen aanwezig waren. Met veel plezier en gemak maakte ze twee prachtige creaties aan tafel bij de jury.

Kim Staalman Esther Maasdam 

De vierde deelneemster was regerend Latte Art Kampioen Esther Maasdam. Zij vertelde mij dat door alle verhuis perikelen ze weinig tot niet geoefend had en puur op ervaring probeert de finale te halen. Kijkend naar de prestatie die Esther leverde tijdens deze voorronde kan ik dit bijna niet geloven.

Deelnemer nummer 5 was wederom een werknemer van de Coffee Company. Ivo Janss debuteerde op deze Latte Art voorronde zeer verdienstelijk. Bij het bar gedeelte met foto moment maakte hij een Indiaan en ook Ivo was erg zenuwachtig tijdens zijn 6 minuten durende wedstrijd. Ondanks dit denk ik dat hij voldoende techniek in huis heeft om de komende jaren hoge ogen te gooien.

Ivo Janss Leslie Vreugdenhil

Leslie Vreugdenhil trad als zesde kandidaat aan. Ook hij is werkzaam bij de Coffee Company, waarmee hij de vierde werknemer was van deze dag die namens de Coffee Company mee deed. Leslie had ook nog niet eerder mee gedaan aan de Latte Art competitie. Hierdoor waren de zenuwen duidelijk waarneembaar. Nu hij weet hoe een wedstrijd gaat, zal bij een volgende deelname de zenuwen wellicht minder aanwezig zijn, waardoor hij tot een betere prestatie zal komen. Ondanks dit toch veel respect voor hem en alle andere deelnemers aan deze competitie.

De laatste twee deelnemers zijn beide werkzaam bij MiCaffe, onderdeel van Maas International. De eerstse was Mitchell Haarms, een bravoer mannetje uit Almere van slechts 20 jaar met een bartender achtergrond. Hij debuteerde tijdens deze Latte Art competitie. Met strake hand maakte hij zijn creaties voor de neus van de jury.

Mitchell Haarms Pedram Besharaty

Zijn collega Pedram Besharaty, die ook nog nooit eerder had mee gedaan aan SCAE wedstrijden, was in tegenstelling tot Mitchell de rust zelve. Hij bekeek alles op een kleine afstand en op het moment dat zijn "6 minutes of fame" begonnen ging hij helemaal los. Beide deelnemers van MiCaffe waren goed voorbereid en zijn een aanwinst voor de competities. Ik hoop ze dan ook in de toekomst vaker tegen te komen bij SCAE wedstrijden en evenementen.

De eerste voorronde was succesvol en verliep volgens een strak schema. Ik wil dan ook graag de vrijwilligers Chaim Kwakman, Guinevere Simpson, Cas van Rijn, Frans Kooyman, Frans Taapken en Harm Dommissen bedanken. Zonder jullie hulp hadden we dit nooit zo goed en strak voor elkaar gekregen.

Daarnaast wil ik Gijs van den Berg van de firma Mocca d'Or enorm bedanken voor het ter beschikking stellen van de Nuova Simonelli apparatuur en uiteraard de firma FrieslandCampina voor de gastvrijheid en beschikbaar gestelde ruimte.

Op naar de tweede voorronde die op dezelfde locatie zal worden gehouden op 16 april 2012.

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*