Inschrijven Nederlands kampioenschap Barista nu geopend

 

Coen van SprangMet nog het wereldkampioenschap Barista in Wenen vers in ons geheugen zijn we in Nederland inmiddels al weer begonnen met de voorbereidingen van de voorrondes voor het NK 2012. De vraag die ons allen bezig houdt is, wie gaat Coen van Sprang opvolgen als Nederlands kampioen of gaat Coen wederom meedoen en prolongeert hij zijn titel ook in 2012. Dit alles blijft nog ongewis omdat de finale pas plaats zal vinden op 12 november 2012.

Rondom de Barista kampioenschappen op Nationaal, maar ook op Internationaal niveau is veel discussie. Zo schreef onlangs Moniek Smit alias Koffiejuf onlangs op haar blog een artikel met de titel op weg naar de winst. Hierin delen wij dezelfde mening, Continuïteit. Als je bedenkt dat de winnaar van dit jaar Raul Rodas uit Guatemala reeds meerdere malen aan het WBC heeft meegedaan kan je spreken over iemand met ervaring, die weet wat hem te wachten staat en daardoor wellicht een betere "Overall impression" heeft achter gelaten bij de jury. Mede daarom ben ik voorstander van deze continuïteit en zou, hoe spijtig wellicht ook voor de kansen van alle overige Nederlandse Barista's, aan Coen en of Yakup willen vragen nogmaals mee te doen. Hoe vaker je iets doet hoe makkelijker het je af gaat en hoe beter je "Overall Impression" wellicht naar de jury toe over komt.

Aan de koffie, inzet en het budget kan het niet hebben gelegen. Kosten nog moeite zijn gespaard gebleven om dit tot in de puntjes te regelen. Hiervoor heb ik dan ook diep respect en wil ik iedereen die in grote of minder grote mate hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken.

Maar goed, terug naar het heden. Ook dit jaar zijn er weer voorrondes voor het NK Barista. Deze zullen worden gehouden op maandag 3, 10 en 17 september bij onze sponsor FrieslandCampina in Amersfoort. Inschrijven is inmiddels mogelijk en hiervoor is wederom een web winkel aangemaakt. Wil je als Barista in de voetsporen van Coen van Sprang treden, klik dan hier om je in te schrijven voor het NK Barista of ga op deze site naar Wedstrijden en klik dan op inschrijven SCAE Competities.

Graag zien we de inschrijvingen tegemoet zodat we op 12 november 2012 de 6 finalisten kunnen verwelkomen tijdens de grote finale van het Nederlands Kampioenschap Barista. Plaats en tijden volgen zodra deze definitief zijn vastgesteld.

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*