Hotelschool Venlo wint baristawedstrijd GildenEvent12

Het GildenEvent stond dit jaar in het teken van ‘meesterlijk’. Het inspirerende evenement van het Koksgilde en het Gastvrijheidsgilde werd bezocht door honderden horeca-vakmensen. Een nieuw initiatief stond op het programma: een baristawedstrijd voor leerlingen.

SCAE Nederland, Vakschool Wageningen en Koffiebranderij Peeze organiseerden een laagdrempelig baristakampioenschap voor MBO studenten. Zeven teams van twee barista’s gingen de strijd met elkaar aan: ROC Mondriaan College Den Haag, Cingel College Breda, Vakschool Wageningen (Heren 1, 2 en Dames), Hotelschool Venlo en Gastvrijheidstalent Arnhem.

Ieder team presenteerde twee espresso’s, twee cappuccino’s en twee signature drinks aan de jury. Presentatie was in handen van Jeroen Veldkamp.

De jeugd heeft de toekomst

Paul van der Hulst (r) en Jan Schuitemaker in gesprek met horecastudenten.

Opvallend was het vakmanschap en de professionaliteit die de deelnemers lieten zien. De jury werd getrakteerd op creatieve signature drinks met prachtige namen. Veel teams kozen ervoor om hazelnoot in de signature drink te verwerken. De prijs voor de beste signature drink werd gewonnen met een lauw-warme drank met espresso, sinaasappel en bruine suiker.

Aan de juryleden Paul van der Hulst, Rose van Asten en Jan Schuitemaker de lastige taak om de winnaars aan te wijzen. 

 

Team Hotelschool Venlo

Team Hotelschool Venlo

1e plaats: Hotelschool Venlo

2e plaats: Vakschool Wageningen, Team Dames
3e plaats: Cingel College Breda

Beste Signature Drink: Cingel College Breda

 

Jurylid en coördinator SCAE Nederland Jan Schuitemaker: “het niveau was goed, de signature drinks verrassend. Een deelname aan het Dutch Barista Championship kunnen deze studenten zeker aan.”

De jeugd heeft de toekomst!

 

 

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*