Finalisten CiGS: Kevin Kroon

Last but not least, Kevin Kroon. Hij is de vijfde finalist die in de Nachtleven Lounge zal strijden om de titel Dutch Coffee in Goodspirits Champion en een plaats op de World Coffee in Good Spirits Championship. 15 tot en met 18 mei in Melbourne.

CIGS_tryout (80 of 82)Kevin begon zijn carrière met het maken van smoothies. Door het volgen van cursussen en het werken in hotels heeft hij zijn bartender skills opgedaan. Kevin werkt er continue aan om zijn skills te verbeteren. Hij geeft aan veel te hebben geleerd in de bars waar hij gewerkt heeft. Ook het deelnemen aan wedstrijden is voor hem een manier om zijn vaardigheden te ontwikkelen.

Cocktails alleen zijn voor Kevin Kroon niet genoeg. Thuis heeft hij boeken over wijn en bier, en koffie natuurlijk. “Als bartender moet je ook om kunnen gaan met koffie. Dat vind ik erg belangrijk,” zo stelt hij. Om dit te bereiken werden er cursussen gevolgd bij Cocoon  Coffee.

Inspiratie voor dit kampioenschap haalt Kevin uit zijn diskwalificatie tijdens een eerdere deelname. “Vorig jaar werd ik gediskwalificeerd omdat ik over de tijd heen ging. Je moet goed op je tijd letten. Tijdens de wedstrijd moet je verschillende handelingen tegelijk uitvoeren. Ook als ik aan het werk ben moeten alle dranken op tijd klaar staan. Werken met snelheid dus. Die tijdsdruk motiveert mij.”

CIGS

Het Coffee in Good Spirits Championship, dat plaats vindt op 14 januari tijdens de Horecava, brengt de werelden van barista’s en bartenders samen op één podium. Van alle koffiekampioenschappen heeft CIGS de meeste focus op show en entertainment. 

 Schermafbeelding 2013-12-19 om 15.47.30Schermafbeelding 2013-12-19 om 15.47.50logo Alleborgh Espressoimages

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door: FrieslandCampinaEspresso Service West,
Alleborgh en Showshakers.

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*