Finalisten CiGS: José Mollura

Vandaag laten wij u kennismaken met José Mollura. De derde finalist van het Dutch Coffee in Good Spirits Championship op 14 januari tijdens de Horecava. José vertelt hoe hij in de koffie-industrie terecht is gekomen: 

scae2“Oorspronkelijk kom ik uit Buenos Aires (Argentinië). Ik was nooit een liefhebber van lezen, totdat ik Barista Magazine en Roasting Magazine ontdekte. Na mijn opleiding had ik de wens om te backpacken langs de koffieplantages van Zuid-Amerika.

Daarna heb ik gewerkt voor het Luxor Piramid Hotel en Hilton. Eerst in de keuken en later als een cocktailshaker. Drie keer stond ik in een flairtender competitiefinale waarvan ik er één heb gewonnen.

Toen ik genoeg had van het nachtleven ben ik naar Zuid India verhuisd. Mijn passie voor koffie achterna. Naast het zetten van koffie heb ik hier vrijwilligerswerk gedaan en geleerd om tassen te ontwerpen en vervaardigen. 

 

Echter, pas toen ik naar Nederland verhuisde kreeg ik mijn eerste baan in de koffie-industrie. Als koffiebrander kan ik ook de andere kant van het proces ervaren. Al 4 jaar ben ik werkzaam voor Brandmeesters en kan me geen leven meer voorstellen buiten de koffie-industrie. Ik vertegenwoordig Brandmeesters tijdens dit kampioenschap uit dank voor alle mogelijkheden die zij mij hebben gegeven. In het bijzonder wil ik graag Victor Constanse en Lammert Brouwers bedanken.

In Argentinië behaalde ik de 2de plaats in de barista kampioenschappen van 2011. Ook heb ik het genoegen gehad om Nederland te mogen vertegenwoordigen tijdens het World Coffee in Good Spirits Championship, vorig jaar in Nice, waar ik de 10e plaats behaalde.”

CIGS

Het Coffee in Good Spirits Championship, dat plaats vindt op 14 januari tijdens de Horecava, brengt de werelden van barista’s en bartenders samen op één podium. Van alle koffiekampioenschappen heeft CIGS de meeste focus op show en entertainment. 

 Schermafbeelding 2013-12-19 om 15.47.30Schermafbeelding 2013-12-19 om 15.47.50logo Alleborgh Espressoimages

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door: FrieslandCampinaEspresso Service West,
Alleborgh en Showshakers.

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*