Finalisten CiGS: Frans Taapken

Frans Taapken is één van de vijf finalisten van het Dutch Coffee in Good Spirits Championship tijdens de Horecava op 14 januari. Tijdens deze finale zal er gestreden worden om de titel Dutch Coffee in Good Spirits Champion en deelname aan de wereldkampioenschappen in Melbourne, Australië. 

In aanloop naar de finale laten wij u graag kennismaken met de finalisten.

cigsFrans begon zijn carrière als barista in Australië. Eenmaal terug in Nederland kreeg hij de kans om met een aantal befaamde koffie-experts samen te werken. Zij brachten hem meer kennis en vaardigheden bij dan hij ooit in zijn eentje voor elkaar had kunnen krijgen. In 2011 besloot hij deel te nemen aan het Nederlands kampioenschap Slow Coffee en slaagde erin om de titel te behalen.
Een jaar later prolongeerde hij deze titel. Toen hij bij zijn huidige werkgever (DE Master blenders 1753) de uitdaging kreeg om cocktails te maken met koffie en thee, besloot hij mee te doen met Coffee in Good Spirits.

 

Frans laat zich inspireren door vervlogen tijden en baseert zijn cocktails graag op oude recepturen en vaak bijzondere ingrediënten. Hij gaat nét dat ene stapje verder om zijn cocktails een bijzondere  twist te geven.


CIGS

Het Coffee in Good Spirits brengt de werelden van barista’s en bartenders samen op één podium. Van alle koffiekampioenschappen heeft CIGS de meeste focus op show en entertainment. 

 Schermafbeelding 2013-12-19 om 15.47.30Schermafbeelding 2013-12-19 om 15.47.50logo Alleborgh Espressoimages

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door: FrieslandCampinaEspresso Service West,
Alleborgh en Showshakers.

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*