Finalisten CiGS: Esther Maasdam

 Tijdens de Horecava vinden de finales plaats van het Dutch Coffee in Good Spirits Championship. Dinsdag 14 januari zullen de finalisten in de Nachtleven Lounge strijden om de titel Dutch Coffee in Good Spirits Champion 2014. Maar voor het zover is stellen wij alle finalisten aan u voor. Vandaag vertelt Esther Maasdam hoe zij van de koffie bij de cocktails terecht is gekomen.

548481_10151994623171628_1527449467_n“Als je je met de smaken binnen koffie bezig houdt, gaan je palet en je nieuwsgierigheid zich vanzelf uitbreiden. Zo zit ik in de ochtend opeens mijn Jus D’orange naar binnen te slurpen alsof ik aan het cuppen bent. Ook ga je alles met geur en smaak anders en intenser beleven. Na een poos helemaal in de koffie gedoken te zijn is mijn interesse ook uitgebreid naar cocktails. De mogelijkheden binnen de spirits zijn ongelofelijk! Ik heb enorm veel respect voor de kennis en kunde waarmee bartenders een cocktail kunnen opbouwen en dat met heel veel beleving neer kunnen zetten. Ik wil daar als barista wat van leren en wat mee doen. Het leukste is dan ook om bij een mooi koffie pure en bijzondere spirits te vinden, die de koffie complimenteren en versterken. De ontdekkingsreis naar deze ingrediënten vind ik het leukst.”

“Ik ben als barista begonnen bij MobiCcino. Later ben ik daar baristacoördinator en trainer geworden. Nu net teruggekomen uit Engeland. Daar heb 2 jaar bij Ristretto in London gewerkt als barista en later eventmanager en baristatrainer. Nu ik weer in Nederland ben ga ik bij ESW aan de slag als baristatrainer

Sinds 2009 doe ik al mee aan wedstrijden, drievoudig Latte Art kampioen en 5e op het afgelopen Wereldkampioenschap. Ook aan Coffee in Good Spirits heb ik al eerder meegedaan, maar werd toen gediskwalificeerd wegens tijdsoverstrijding. Dit jaar dus nog een keer proberen. Volgend jaar wil ik mij waarschijnlijk richten op de Dutch Barista Championships. 

CIGS

Het Coffee in Good Spirits Championship, dat plaats vindt op 14 januari tijdens de Horecava, brengt de werelden van barista’s en bartenders samen op één podium. Van alle koffiekampioenschappen heeft CIGS de meeste focus op show en entertainment. 

 Schermafbeelding 2013-12-19 om 15.47.30Schermafbeelding 2013-12-19 om 15.47.50logo Alleborgh Espressoimages

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door: FrieslandCampinaEspresso Service West,
Alleborgh en Showshakers.

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*