Finalist NKLA Esther Maasdam

Op 2 & 3 mei vinden tijdens The Amsterdam Coffee Festival de finales plaat van het Dutch Barista Championship en Nederlands Kampioenschap Latte Art. De komende weken stellen de deelnemers zichzelf voor op onze website.

Esther Maasdam

“In 2005 ben ik in de koffie terecht gekomen als bijbaantje. Als bij zovelen heeft het me niet meer los kunnen laten. Jarenlang heb ik met veel plezier bij MobiCcino het baristateam geleid en ben samen met Rahwa in 2009 aan wedstrijden mee gaan doen.

Esther Maasdam

Na 2 jaar in London gewerkt te hebben ben ik net weer terug in Nederland. Ik verzorg bij ESW de barista-trainingen en doe daarnaast freelance werk.

Voor de wedstrijden word ik voornamelijk geïnspireerd door de andere deelnemers, de mensen in de organisatie, vrijwilligers en bezoekers. De andere deelnemers houden je scherp en hun enthousiasme zorgt ervoor dat ik het leuk blijf vinden. Ook dat zoveel mensen er vrijwillig mee bezig zijn en komen kijken is heel motiverend. Op latte art gebied word ik met name geinspireerd door andere baristas over de hele wereld en hiermee bedoel ik niet alleen degene die aan de wedstrijden meedoen. Er zijn namelijk ook ware melkkunstenaars die nooit meedoen, maar niet onderdoen aan de wereldtop. Het enthousiasme en het meeleven van baristas over de hele wereld is wat mijn passie blijft aanwakkeren.” 

The Amsterdam Coffee Festival

Dit jaar vinden de finales van het Dutch Barista Championship en Nederlands kampioenschap Latte Art plaats op 2 & 3 mei, tijdens The Amsterdam Coffee Festival.

The Amsterdam Coffee Festival is het evenement voor professionals en liefhebbers van de koffiewereld. In navolging van het overweldigende succes van The London Coffee Festival brengt organisator Allegra Events (UK) het podium voor de coffee scene nu naar Nederland. Dit jaar wordt dit festival voor de aller eerste keer in Nederland gehouden en het doel is om dit uit te laten groeien tot het grootste jaarlijkse koffie-event van Nederland.

Meer informatie en tickets klik hier.

Het Nederlands Kampioenschap Latte Art wordt mede mogelijk gemaakt door:
FrieslandCampina

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*