Finalist NKLA Belle Montanus

Op 2 & 3 mei vinden tijdens The Amsterdam Coffee Festival de finales plaat van het Dutch Barista Championship en Nederlands Kampioenschap Latte Art. De komende weken stellen de deelnemers zichzelf voor op onze website.

Belle Montanus

Belle MontanusIk ben zo’n vijf jaar geleden begonnen in de koffie, als bijbaantje bij de coffeecompany. Ik was 16, hield totaal niet van koffie, maar wilde eens wat anders dan vakkenvullen bij de Albert Heijn. Vanaf dag 1 werd ik enorm enthousiast van het maken van koffie en ontdekte langzaamaan hoeveel er eigenlijk achter schuilt. Na zo’n anderhalf jaar ben ik begonnen met training geven, eerst aan klanten en later ook in latte art en het opleiden van nieuwe barista’s. Daarnaast ontmoette ik steeds meer mensen met een diepe liefde voor koffie, waardoor ik nog meer leerde.

Ik ben nu werkzaam als barista en trainer bij de coffeecompany. Ik werk zo’n 6 dagen per week en ben vooral te vinden in de CC aan de Meester Treublaan, in de branderij of op ons hoofdkantoor. Ook geef ik basis- en latte arttraining aan (nieuwe) barista’s en een coffeeworkshop voor klanten.

Naast dat ik (iets te veel) werk in de CC, studeer ik ook nog Planologie. Ik ben nu bezig met mijn scriptie, dus daar ben ik in juni mee klaar.

Wat mij heeft geïnspireerd om mee te doen aan het NKLA, of liever gezegd: wie, is Cerianne Bury, die vorig jaar derde werd bij deze wedstrijd. Ze heeft me geholpen bij mijn voorbereiding op de voorronde, en helpt me nu ook bij de voorbereiding op de finale. Mijn figuren hebben we samen bedacht. Ik heb vooral gekeken naar wat ik zelf mooi vind, in plaats van te kiezen voor eindeloze combinaties van verschillende figuren in m’n kop. Het resultaat zullen jullie zien op 3 mei!

The Amsterdam Coffee Festival

Dit jaar vinden de finales van het Dutch Barista Championship en Nederlands kampioenschap Latte Art plaats op 2 & 3 mei, tijdens The Amsterdam Coffee Festival.

The Amsterdam Coffee Festival is het evenement voor professionals en liefhebbers van de koffiewereld. In navolging van het overweldigende succes van The London Coffee Festival brengt organisator Allegra Events (UK) het podium voor de coffee scene nu naar Nederland. Dit jaar wordt dit festival voor de aller eerste keer in Nederland gehouden en het doel is om dit uit te laten groeien tot het grootste jaarlijkse koffie-event van Nederland.

Meer informatie en tickets klik hier.

Het Nederlands Kampioenschap Latte Art wordt mede mogelijk gemaakt door:
FrieslandCampina

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*