Finalist Dutch Barista Championship 2012: Tjeerd Schravendeel

Op 12 november strijden zes barista’s om de titel Dutch Barista Champion 2012. Tjeerd Schravendeel gaat voor de winst en voor meer aandacht voor goede koffie:
 
“Barista’s zijn kritisch. Onder andere op het niveau waarop koffie geschonken wordt in Nederland, en terecht. Het is nog steeds zo dat je na het bestellen van een espresso in de gemiddelde horeca waarschijnlijk spijt hebt en denkt “ze begrijpen het nog steeds niet”. Maar dingen veranderen. En toen Moniek vroeg om een klein stukje tekst voor in dit artikel, dacht ik: We zijn er nog niet, maar we mogen ook best een keer trots zijn op onszelf.
 
Ik merk dat we met koffie in Nederland hard de goede kant op gaan. Daar waar bier en cocktails voorheen veel interessanter gevonden werden dan koffie, word ik nu verrast door de interesse vanuit hippe horeca en van consumenten naar het verhaal dat Baristas te vertellen hebben. 
Ik vind het mooi om te zien dat koffie nu zijn plek begint te veroveren en de aandacht begint te krijgen die het nodig heeft. Gelukkig, want als de interesse er is, volgt de rest vanzelf.
Tenminste, dat hopen we dan maar.”
 
Tjeerd Schravendeel
Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*