Finalist DBC & NKLA Rob Kerkhoff

Op 2 & 3 mei vinden tijdens The Amsterdam Coffee Festival de finales plaat van het Dutch Barista Championship en Nederlands Kampioenschap Latte Art. De komende weken stellen de deelnemers zichzelf voor op onze website.

Rob Kerkhoff

“Lang geleden in de tijd van cassettebandjes, Guns N’ Roses en Teenage Mutant Ninja Turtles, tussen het glooiend landschap van Groesbeek serveerde ik op de Mansberg vol trots m’n eerste zelf gezette kop koffie aan m’n ouders en mezelf. Aroma Rood (6 bolle schepjes op 1 kan).

Koffie! LEKKER. Ik was verkocht.

Rob KerkhoffIn 2008, aan de andere kant van de wereld, tussen de heuvels van the Shire, Rivendell en Mordor, ontdekte ik het ‘sap van satan’. Het zwarte goud. Dit moest altijd van mij blijven. Het was m’n LIEVELINGS!

Weer teruggekomen van mijn avontuur, in m’n stadsie met het oude gragie (het Vreeburg en wijk C),leerde ik onder de schoorsteen met de grote rode zegel alles van boon tot kop. Zo kon ik zelf dit magische sap brouwen.

Nadat ik het product Brandmeester was geworden ontwikkelde zich vanuit the depths of hell een espressobar die “black as death” was. The Village Coffee & Music. Hier leer ik tot de dag van vandaag het ‘sap van satan’ tot in perfectie zetten met mijn medebroeders van het Galactic Empire.

Daarnaast zorg ik er af en toe voor dat de straten van Nederland veilig blijven voor slechte koffie. Dit onder mijn alter ego, Robocup. Part man. Part machine. All Nice!

Het mooie aan de kampioenschappen is dat alle koffieprutsers, balisto’s en andere burrito’s allemaal twee dingen gemeen hebben. We houden van extreem goede koffie en uitzinnige feestjes. Laten we die twee fijne dingen maar bruisend samensmelten onder het dak van de NDSM-werf.”

Tip: Always bring a banana to a party!

The Amsterdam Coffee Festival

Dit jaar vinden de finales van het Dutch Barista Championship en Nederlands Kampioenschap Latte Art plaats tijdens The Amsterdam Coffee Festival, op 2 & 3 mei.

The Amsterdam Coffee Festival is het evenement voor professionals en liefhebbers van de koffiewereld. In navolging van het overweldigende succes van The London Coffee Festival brengt organisator Allegra Events (UK) het podium voor de coffee scene nu naar Nederland. Dit jaar wordt dit festival voor de aller eerste keer in Nederland gehouden en het doel is om dit uit te laten groeien tot het grootste jaarlijkse koffie-event van Nederland.

Meer informatie en tickets klik hier

Het Dutch Barista Championship wordt mede mogelijk gemaakt door:
Schermafbeelding 2013-12-19 om 15.47.50Allebrogh Espresso

Het Nederlands Kampioenschap Latte Art wordt mede mogelijk gemaakt door:
FrieslandCampina

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*