Esther Maasdam: Road to Korea

Beste lezers van de SCAE Nederland Website,

 
Ik (Esther Maasdam, Nederlands Kampioen Latte Art 2012) ben al heel erg hard bezig met de World of Latte Art Championships die worden gehouden in Seoul (Korea). Ik neem het erg serieus en wil er alles aan doen om te gaan voor goud!
 
Momenteel ben ik met mijn collega's al veel bezig geweest met het bepalen welke figuren ik ga maken en deze te oefenen.
 
Zoals ik het nu heb bedacht ga ik een 5voudige tulp in een rosetta schenken, dit kan ik gedurende de training uitbreiden naar meervoudig en kijken wat uiteindelijk het mooist is.
 
Voor de Etching wil ik de vis maken, deze ga ik nog verder verbeteren.
 
Voor de ArtBar ben ik bezig met een ontwerp voor een aquarium.
 
Voor de finale zal ik dezelfde figuren maken als ik de voorronde en toegevoegd een 6voudige tulp in de macchiato.
 
Hierin sta ik nog open voor suggesties en veranderingen, maar dit zijn figuren die ik goed kan schenken en over de komende tijd keihard kan oefenen en perfectioneren (waar ik nu al mee bezig ben) Ik denk dat deze figuren goed reprocudeerbaar zijn en goed kunnen scoren op alle onderdelen van het juryformulier,
 
Momenteel train ik praktisch elke dag na werk en in het weekend een dag. Verder krijg ik van Ristretto (mijn huidige werkgever) een 1groeps machine uitgeleend, zodat ik deze in mijn kamer kan zetten om makkelijker toegang te hebben tot materiaal om te trainen, dan naar kantoor te moeten gaan, dit zal makkelijker meer trainingsuren betekenen.
 
Ik heb een goed team collega's (waaronder Kim Staalman en Paul Whitehead, UK Latte Art Champion 2011)
 
Ook heb ik een facebookpagina gemaakt waarop ik foto's, berichten, vragen etc zal plaatsen om iedereen te laten zien waar ik mee bezig ben en om ook hulp te vragen van nederland. Laat me weten (esthermaasdam@gmail.com) als je hier niet voor bent uitgenodigd, of als we nog geen facebook vrienden zijn, dan zal ik dit alsnog nog doen! http://www.facebook.com/groups/171422856315651/
 
Ik wil hier ook filmpjes van routines op gaan plaatsen, zodat zelfs de kleinste details bekeken kunnen worden.
 
In september zal ik naar Della Corte in Milaan gaan om daar te trainen. Mijn figuren en routine zijn dan al bepaald en kan daar de puntjes op de i zetten hiervoor.
 
Om een goed team van begeleiders mee te krijgen naar Korea is er veel geld nodig. Inmiddels heeft Friesland Campina en Brita een financiële bijdrage gedaan en heeft Henk Langkemper van Espresso Service West toegezegd materiaal ter beschikking te stellen. Maar er is nog meer financiële steun nodig om tot een goed begeleidingsteam te komen. hierover heeft de SCAE al een brief verzonden naar de huidige sponsoren en ook op deze site al een bericht geplaatst. Jan Schuitemaker, de Nationale Coördinator van de SCAE in Nederland heeft aangeboden dit voor mij te regelen, zodat ik mij kan richten op de wedstrijd voorbereiding. Wilt u een bijdrage leveren, neem dan contact op met Jan Schuitemaker (06 25 508 508 of coffeexperts@me.com)
 
Graag hoor ik of er meer vragen zijn en hoe ik jullie verder kan informeren.
 
Groetjes, 
 
Esther
Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*