Eerste Barista voorronde van 2012 informatie

Aanstaande maandag 10 september 2012 is de eerste voorronde van het Nederlands Kampioenschap Barista 2012. Deze zal worden gehouden bij FrieslandCampina in Amersfoort. Wilt u hier als bezoeker bij aanwezig zijn, lees dan dit artikel verder om er achter te komen hoe.

De afgelopen jaren heeft Nederland in de TOP van de Internationale Barista wereld meegedaan. Afgelopen jaar behaalde Coen van Sprang de 9e plaats bij het Wereldkampioenschap in Wenen en in 2010 was het Yakup Ayidin die in Colombia ook een 9e plaats wist te veroveren. Ook dit jaar zijn de verwachtingen hoog gespannen. De kwantiteit is dan misschien niet zo hoog als we de afgelopen jaren gewend waren, maar in kwaliteit is er nog ruimschoots voldoende potentie om ook aankomend jaar in Australië hoge ogen te gooien. Maar laten we ons eerst eens beperken tot de eerste voorronde.

Het schema voor de eertse vier deelnemers ziet er als volgt uit.

schema NBC 10 september 2012

Verrassend is wellicht voor u dat er in deze voorronde 'slechts' vier deelnemers mee doen. Maar ik kan u vertellen dat er in deze voorronde wel ruim voldoende kwaliteit aanwezig is. Met twee deelneemsters die reeds ruime ervaring hebben opgedaan, waarvan er één, Lizette Massop eerder heeft meegedaan aan deze Barista competitie en verdienstelijk 7e was geworden. De andere deelneemster, Eve Broeder heeft reeds competitie ervaring opgedaan met de Latte Art Competitie. Beide deelneemsters zijn werkzaam bij de Blonde Pater in Nijmegen, bij ons allen bekend als het opleidingscentrum voor talent. 

Daarnaast hebben we in de eerste voorronde 2 deelnemers van Brandmeesters. Een debutant en een ervaren deelnemer. Elmer Oomkens is de debutant en José Mollura de ervaren man. José komt oorspronkelijk uit Argentinië en is de brander bij Brandmeesters. Zijn wedstrijd ervaring heeft hij opgedaan elders in de wereld en nu wil hij zijn geluk beproeven in de Nederlandse competitie. Elmer zal worden bijgestaan door Victor Constanze, die zijn ervaring zal overbrengen op Elmer.

Zoals u kunt zien zullen de voorbereidingen achter de schermen om 11:50 beginnen en zal de eerste deelneemster om 12:50 naar de wedstrijdopstelling komen om daar te beginnen met haar voorbereidingen. Wilt u deze vier kanjers LIVE komen bekijken en aanmoedigen, zorg dan dat u uiterlijk om 13:00 aanwezig bent.

Waar:

FrieslandCampina Benelux
Stationsplein 4
Amersfoort
telefoon 033 7132770

Bezoekend publiek kan parkeren bij:

FrieslandCampina gereserveerde Q-Park 2 aan de Barchman Wuytierslaan. Let op ……de inrijkaart wel bewaren en gratis uitrijkaart is te ontvangen bij de receptiebalie van FrieslandCampina. Deze kaart is in combinatie te gebruiken met de inrijkaart!

Voor meer informatie over deze parkeergarage klik hier. Om een bestand met parkeer instructies te lezen klikt u hier.

Nog verstandiger is met het openbaar vervoer te reizen, het FrieslandCampina hoofdkantoor is gelegen tegenover het CS Amersfoort.

Naast deelnemers zijn er natuurlijk ook sponsoren die het mogelijk maken om een competitie als het Nederlands Kampioenschap Barista te organiseren. Zonder hen geen kampioenschap. Maar ook de jury en vrijwilligers zijn een onmisbare schakel in dit geheel.

Voor deze voorronde bestaat de jury uit de volgende personen;

Björn Aarts
Kees Kraakman
Liesbeth Sleijster
Moniek Smit
Patrick Groenewold
Tosca Schuitemaker
Claudie Donderwinkel

Daarnaast zijn er een aantal schaduw jury leden, in vaktermen observers, die wij laten meelopen om zo alvast ervaring op te doen. in 2013 zullen er jury opleiding worden gehouden zodat deze observers kunnen doorstromen als volwaardig jurylid.

Sponsoren die naast hun SCAE Nederland sponsoring nog extra inzet tonen voor deze competitie zijn;

FrieslandCampina (locatie sponsor en melk sponsor)
Espresso Service West en Alleborgh (machine sponsor)
Brita Professional (water afregelen op SCAE specificatie)

Naast al deze medewerking hebben we voor deze voorronde nog één extra sponsor gevonden die een op het laatst ontstane organisatorische moeilijkheid heeft kunnen oplossen. Dankzij de spontane en snelle hulp van de broers van den Berg, beter bekend als Barista Brothers hebben we voldoende machines om de eerste voorronde alsnog volgens planning te laten verlopen.

Als dank voor deze spontane actie extra aandacht voor deze jonge ondernemers, die wanneer u koffie op locatie wenst u graag van dienst zullen zijn.

Barista Brothers

Mocht ik nog iemand zijn vergeten, dan hierbij alvast mijn excuus. 

Ik wens iedereen alvast een goede 1e voorronde toe en met name wens ik de deelnemers sterkte toe. Om hen gaat het tenslotte allemaal.

 

 

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*