DBC 2014 kan rekenen op sterk deelnemersveld

De inschrijvingen voor de voorrondes voor het Dutch Barista Championship 2014 is nog maar net begonnen, maar dat het kampioenschap een sterk deelnemersveld kent, staat nu al vast.

Kampioenen

Onder andere Kim Staalman (2e plaats DBC 2011 en winnaar Louis Claus Bokaal), Coen van Sprang (Dutch Barista Champion 2011) en Mark Jordaan (2e plaats DBC 2012 en winnaar Louis Claus bokaal) en Zjevaun Janga (Dutch Barista Champion 2012) maken zich klaar voor de voorrondes op 11, 12 of 18 november 2013. Zij zullen zich maar één doel stellen: de finale winnen.

Strijden voor een finaleplaats

De genoemde ex-finalisten en kampioenen kunnen rekenen op stevige competitie van wellicht minder bekende maar niet minder gedreven barista’s. Zij zullen alles in de strijd gooien tijdens de voorronde om een finaleplaats te bemachtigen.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar in de voorrondes voor barista’s die de strijd aan willen gaan en zich willen meten met hun vakgenoten. Inschrijven kan op de website van SCAE Nederland.

 

Voorbereiden op de voorrondes

Iedere deelnemer bereidt zich grondig voor op de voorronde voor het Dutch Barista Championship 2014. Of het nu de eerste, tweede of vijfde deelname is, zonder grondige voorbereiding haalt niemand het beste uit zichzelf.

Het trainen en het maken van keuzes (koffie, molen etc etc) wordt door de deelnemers vaak gedaan samen met een coach/trainer of trainingsmaatje. Soms verzamelen deelnemers een heel team om zich heen om goed te scoren op techniek, smaak en presentatie.

 

Vragen?

Deelnemers bestuderen de reglementen grondig, zodat er geen twijfel bestaat over wat wel en wat niet is toegestaan. (Een kannetje melk bovenop de machine neerzetten kan al zorgen voor diskwalificatie.) Uiteindelijk maakt iedere barista vier espresso’s, vier cappuccino’s en vier eigen koffiedranken (met espresso als hoofdingrediënt) binnen 15 minuten.

Deelnemers en andere geïnteresseerden met vragen over het kampioenschap kunnen contact opnemen met SCAE Nederland via info@scaenederland. Aarzel niet, ieder detail telt!

 

 

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*