Are the judges ready? #DBC2012

Maandag 12 november vindt de finale van het Dutch Barista Championship 2012 plaats. Zes finalisten laten hun baristaskills beoordelen door zeven juryleden. Wij stellen de juryleden aan u voor:

Hoofdjurylid:

Elisabet Serano – Barista Academy Spain

Official World Barista Championship Judge.

 

Smaakjuryleden:

Liesbeth Sleijster – Cocoon Coffee

“Sinds 2008 heb ik samen met Rose een training- en consultancy bedrijf ‘Cocoon Coffee’.  Met ‘Cocoon Coffee’willen wij bijdragen aan de kwaliteit van koffie door het geven van barista-trainingen en advies aan horeca en bedrijven. Daarnaast geven wij certificeringstrainingen voor de SCAE, ook aan particulieren.”

Kees Kraakman – Stadsbranderij Noord

Kees Kraakman begon in 1999 als winkelmedewerker bij The Golden Coffee Box. Hier leerde hij van de familie Boot de schoonheid van kwaliteitskoffie. Sinds 3 jaar werkt Kees zelfstandig als  Koffiedienstverlener, hij geeft trainingen in koffie roosteren, -proeven en -bereiden. Inmiddels heeft Kees een koffiebranderij geopend in Amsterdam, Stadsbranderij Noord. 

Tosca Schuitemaker – CoffeeXperts

“Mijn dagelijkse bezigheid is het runnen van een kleine koffiebranderij CoffeeXperts in Enkhuizen samen met mijn man Jan. De voornaamste taak voor mij binnen de firma is het branden van de koffie. Waarom ben ik jury, omdat het leuk is. Je leert ervan. En ik hoop de barista’s met mijn commentaar ook wat leren. Het is een winwin voor beide. De uiteindelijke ambitie is te kunnen jureren bij de WBC.”

Björn Aarts – Dutch Barista Coffee

 

Techniek juryleden:

Moniek Smit – Coffee Consulting

“Ik maak het leven van anderen graag makkelijker. Slimme en creatieve oplossingen, daar houd ik van. Tijdens het baristakampioenschap leer ik ieder jaar weer van de deelnemers en mede-juryleden. Slimme oplossingen om nog meer smaak, beleving en plezier uit koffie te halen. Ik kijk uit naar de finale!”

Patrick Groenewold – Single Estate Coffee

“Het is mooi om te zien dat het niveau van de deelnemers en juryleden enorm is gegroeid in de afgelopen jaren. Zeker met de finaleplek van Claudie op het WLAC en de geweldige resultaten van Liesbeth, Yakup en Coen. Op het WBC hebben we laten zien dat Nederland een serieuze kandidaat kan zijn op wereldniveau. Het behouden en verspreiden van deze kennis en ervaring is mijn grootste drive om te jureren.”  

 

 Bezoek de finale!

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*